Methodiek

In de lessen maken we voor de technische ontwikkeling meestal gebruik van een zogeheten methode. Bij L’escola worden diverse methodes gebruikt, onder andere van Antonio Muro, Ton Terra, Emilio Pujol, Julio Sagreras, Abel Carlevaro, Hubert Käppel en Fabian Payr, al naar gelang de leeftijd en het niveau van de leerling, en het traject dat de leerling (samen met de docent) heeft gekozen.

Resonancias

Sinds een aantal jaren werken wij ook veel met onze eigen interactieve methode Resonancias. In deze unieke methodiek wordt gebruik gemaakt van een door Quirijn ontwikkelde en gebouwde database die dient als bibliotheek voor een grote hoeveelheid door hem ontwikkeld lesmateriaal. Dit materiaal is geschreven voor drie leeftijdscategoriën (4 t/m 7 jaar, 8 t/m 12 jaar en vanaf 13 jaar) en iedere categorie kent vier verschillende niveaus.

De bibliotheek bevat oefeningen (techniek), études, repertoire, theorie en materiaal op diverse andere gebieden. Op basis van behoefte kan hieruit worden genomen wat de leerling op dat moment nodig heeft. En zodoende kunnen we op persoonlijke leest een integrale methodiek ontwikkelen, die een zeer effectieve bijdrage levert aan ons onderwijs.

De leerling heeft een hiervoor ontworpen ringband die zich met het lesmateriaal stap voor stap vult als een boek.

Onze eigen interactieve methode Resonancias draagt bij aan een zeer effectieve vorm van onderwijs