L'escola: veel meer dan een gitaarschool

Gitaarinstituut L’escola werd door ons opgericht in 1999. Onze passie voor de muziek en de gitaar leidde in die jaren tot een zelfstandige school op het gebied van de klassieke gitaar. In ons eigen sfeervolle pand in het centrum van Zwolle vinden dagelijks vele leerlingen hun weg naar professioneel gitaaronderwijs. De lessen worden gegeven aan gemotiveerde gitaristen op alle niveaus, vanaf aanvang tot ver gevorderd. De leeftijd van de leerlingen varieert van 5 tot 85 jaar. De muzikale stijlen die worden onderwezen variëren van alle vormen van klassieke muziek en diverse vormen van traditionele en lichte muziek.

In beweging

Bij L’escola vind je een school waar voortdurend diverse activiteiten rondom de gitaar gaande zijn. De voornaamste daarvan zijn de individuele lessen en groepslessen. Maar omdat de gitaar een instrument is dat uitstekend gedijt in ensembleverband, is het mogelijk om naast een van deze lesvormen ook deel te nemen aan een ensemble met gitaren of met andere instrumenten (kamermuziek).

samen

Twee maal per jaar vindt er een ensembledag plaats, waarin leerlingen van L’escola, onder begeleiding van de docenten, voor de gelegenheid gestudeerde werken met elkaar samen spelen. Deze ensembledagen zijn met name voor de leerlingen die individuele lessen volgen een leerzame en leuke aanvulling op hun solistische opleiding.

Verbinding

Het resultaat van de lessen en het studeren laten onze leerlingen horen tijdens de concerten die zij meerdere malen per jaar geven. Er zijn een aantal interne voorspeelavonden/middagen bij ons op school, en we sluiten het cursusjaar af met een groot leerlingenconcert op locatie in Zwolle. Vele leerlingen zijn daarnaast ook zelfstandig actief in het optreden bij diverse gelegenheden.

Passie

Extra aandacht en ondersteuning geeft L’escola in de vorm van buitenschoolse begeleiding. Leerlingen die aan concoursen willen deelnemen, op het podium gaan zitten bij een talentenjacht of ergens gaan optreden, kunnen rekenen op alle extra coaching die ze daarbij nodig hebben.