Een brede muzikale basis vormen

Je bent tussen de 13 jaar en 18 jaar. Misschien heb je al een duidelijke muzikale voorkeur. Houd je van klassieke muziek? Of meer van een bepaalde vorm van popmuziek, jazz, blues of traditionele muziek? Misschien houd je van heel verschillende stijlen…

In ons onderwijs aan jongeren, tussen de 13 en 18 jaar trachten we zo goed mogelijk bij jouw muzikale voorkeur aan te sluiten.

Door je kennis te laten maken met diverse muzikale stijlen kan een brede muzikale basis worden gevormd. Vaak is het ook mogelijk om direct te focussen op die muziek waar jij als leerling een duidelijke voorkeur voor hebt.

Waarom L'escola?

Praktische informatie

De lesvorm
Je kunt jouw lessen individueel volgen, of in een kleine groep, met twee of drie leerlingen.

Hoe lang
Je krijgt iedere week les, of om de week. De lessen duren 30, 45 of 60 minuten. Tijdens de schoolvakanties wordt er geen les gegeven.

Wanneer
De lessen worden gegeven van maandag t/m vrijdag, zowel overdag als ’s avonds.

Kosten
Het schoolvakantierooster van L’escola is gebaseerd op het rooster van Regio Noord. Het cursusjaar heeft bij L’escola 36 lessen.
Het lesgeld wordt berekend op basis van de kosten van de gekozen lesvorm, en kan per cursusjaar of per kwartaal worden betaald.
Bij L’escola kun je individuele lessen volgen vanaf € 198,- per kwartaal en groepslessen vanaf € 96,- per kwartaal.
Klik hier voor een overzicht van de kosten en de voorwaarden.

Een instrument
Heb je geen eigen gitaar, maar wil je wel graag uitproberen of het gitaarspelen iets voor jou is? Geen probleem! Bij ons kun je tijdens de proefperiode de lessen volgen met een prima gitaar van onze school.

Conservatorium
Beschik je over een bovengemiddeld talent en zie je het voor je dat je van het werken met muziek je vak kunt gaan maken, dan kun je in de Talentklas een toegepast programma gaan volgen, waarmee je jezelf voorbereidt op een opleiding aan een conservatorium.
Dit programma bestaat uit je wekelijkse gitaarlessen, aangevuld met lessen stemvorming & solfège, theorie en muziek- en cultuurgeschiedenis. Met dit programma wordt een toelating aan het conservatorium optimaal voorbereidt en start je deze opleiding met een ijzersterke ondergrond.

Muziek is voor jou, als jongere, erg belangrijk. Het maakt deel uit van wie jij aan het worden bent en waar jij voor staat. Dat vind je terug in het luisteren naar de muziek die jou het meeste aanspreekt, maar misschien nog meer in het zelf muziek maken. Want daarin kun je al je gevoelens uiten, op die manier die het beste bij jou past. Muziek wordt dan een spiegel van wie jij zelf bent. Op onze school kun je een goede gitarist worden. Niet een die alleen een paar truckjes kent, maar een die echt zijn eigen verhaal kan laten horen, met bestaande muziek, improvisatie of door jouw geschreven muziek.

Aanmelden / proefles

Na aanmelding maken we een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking met gratis proefles. Als dit goed bevalt kan er een korte serie introductielessen worden gevolgd. Als dit van beide kanten goed blijkt te bevallen, dan kan de kandidaat als vaste leerling van L’escola worden ingeschreven.

Lees hier alle reviews

Meer L'escola

Vrije Klanken Coaching

Vrije Klanken Coaching is een vorm van individuele coaching die de weg vrij kan maken om volledig vrij te leren musiceren. Het maakt niet uit welk instrument je…

Talentklas

De talentklas biedt een uitstekende voorbereiding tot een vervolgopleiding aan het conservatorium, maar kan tevens gezien worden als een op zichzelf staande, redelijk intensieve muziekstudie.

Volwassenen

De volwassen gitarist kan een amateur (‘liefhebber’) zijn die het prettig vindt zich in zijn of haar vrije tijd enkele keren per week bezig te houden met de…

Kinderen 5-12 jaar

Bij L’escola wordt les gegeven aan kinderen vanaf 5 jaar oud. Zij kunnen zowel individueel lessen volgen als in een groep met twee of drie leerlingen. Kinderen kunnen…