Bij ieder kind die eigen vorm van creativiteit tot ontwikkeling brengen

Bij L’escola wordt les gegeven aan kinderen vanaf 5 jaar oud. Zij kunnen zowel individueel lessen volgen als in een groep met twee of drie leerlingen. Kinderen kunnen bij ons vanaf het prille begin starten op de gitaar, maar ook zijn kinderen welkom die al enige ervaring hebben.

De lessen die op onze school worden gegeven voorzien in een complete instrumentale en muzikale opleiding. Bij L’escola wordt in het aanvangsonderwijs op een prettige wijze een brede en gedegen basis gelegd waarop later een hoog niveau kan worden bereikt op de klassieke gitaar. Deze kan in de toekomst ook een geweldige basis vormen voor het bespelen van andere instrumenten.

De kinderen spelen bij L’escola muziek die ze al kennen, maar ook muziek die nieuw voor hen is. Diverse stijlen klassieke, traditionele en lichte muziek vormen hierin een brede muzikale basis.

Er wordt veel aandacht besteed aan speelhouding en gitaartechniek. Afgestemd op de leeftijd van de leerling krijgen ook het notenschrift, de muziektheorie en de achtergronden van de muziek alle aandacht die ze verdienen. Centraal in de lessen staat de muzikale vitaliteit en het plezier in het spelen. Daarbij wordt goed gekeken naar de mogelijkheden en de belangstelling van het kind.

Waarom L'escola?

Praktische informatie

Hoe lang
De lessen worden wekelijks gevolgd en hebben een duur van 30, 45 of 60 minuten.

Wanneer
De lessen worden gegeven van maandag t/m vrijdag, zowel overdag als ’s avonds.

Oefenen
Bij L’escola zijn alle kinderen zonder voorbehoud welkom. Onze enige voorwaarde is de belofte om thuis te oefenen, bij aanvang minimaal twintig minuten per dag, en na verloop van tijd dertig minuten of langer.

Een gitaar

Heb je geen eigen gitaar, maar wil je wel graag uitproberen of het gitaarspelen iets voor jou is? Geen probleem! Bij L’escola kun je tijdens de introductieperiode de lessen volgen met een prima gitaar van onze school.
L’escola geeft kundig advies bij het aanschaffen van een gitaar die past bij je wensen.

Kosten
Het schoolvakantierooster van L’escola is gebaseerd op het rooster van Regio Noord. Het cursusjaar heeft bij L’escola minimaal 38 lessen.
Het lesgeld wordt berekend op basis van de kosten van de gekozen lesvorm, en kan per cursusjaar of per kwartaal worden betaald.
Bij L’escola kan je kind individuele lessen volgen vanaf € 216,- per kwartaal en groepslessen vanaf € 104,- per kwartaal.
Klik hier voor een overzicht van de kosten en de voorwaarden.

Talentklas
Ben je tien jaar of ouder en is gebleken dat je beschikt over een bovengemiddeld talent, dan kun je in de Talentklas een toegepast programma gaan volgen. Hiermee leg je de basis voor een mogelijke toekomstige opleiding aan een conservatorium.
Het programma van de Talentklas bestaat uit je wekelijkse gitaarlessen, aangevuld met lessen stemvorming/solfège, theorie en muziek & cultuurgeschiedenis.

Kinderen zijn van nature creatief en belangstellend. Ieder kind is dat op zijn of haar eigen wijze, de een heel uitbundig en spontaan, de ander voorzichtig aftastend.
Voor ons ligt de uitdaging hierin, om bij ieder kind die persoonlijke, eigen vorm van creativiteit te ontlokken, en deze op de gitaar tot ontwikkeling te laten komen. Zo ontstaat een vorm van onderwijs waarin er niet alleen instructief stof wordt aangeboden, maar veeleer een vorm die de leerling motiveert om zelf te ontdekken, en zo van binnenuit te groeien.

Aanmelden / proefles

Na aanmelding maken we een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking met gratis proefles. Als dit goed bevalt kan er een korte serie introductielessen worden gevolgd. Als dit van beide kanten goed blijkt te bevallen, dan kan de kandidaat als vaste leerling van L’escola worden ingeschreven.

Lees hier alle reviews

Meer L'escola

Vrije Klanken Coaching

Vrije Klanken Coaching is een vorm van individuele coaching die de weg vrij kan maken om volledig vrij te leren musiceren. Het maakt niet uit welk instrument je…

Talentklas

De talentklas biedt een uitstekende voorbereiding tot een vervolgopleiding aan het conservatorium, maar kan tevens gezien worden als een op zichzelf staande, redelijk intensieve muziekstudie.

Volwassenen

De volwassen gitarist kan een amateur (‘liefhebber’) zijn die het prettig vindt zich in zijn of haar vrije tijd enkele keren per week bezig te houden met de…

Jongeren 13-18 jaar

In ons onderwijs aan jongeren, tussen de 13 en 18 jaar trachten we zo goed mogelijk bij jouw muzikale voorkeur aan te sluiten. Door je kennis te laten…