Concerten

Musiceren. Je kunt het doen in de beslotenheid van de plek waar je altijd speelt. Wellicht zijn er huisgenoten die eens komen luisteren of speel je iets voor een belangstellende vriend of vriendin. Maar doorgaans ben jij zelf je eigen publiek. Of… je kiest ervoor om jezelf ook buitenshuis te laten horen. Dat kun je doen door met anderen te gaan samen spelen, of door jouw muzikale boodschap vanaf een concertpodium te delen met een publiek.
Dan wordt het musiceren iets dat je niet alleen voor jezelf doet.

Jezelf laten horen aan anderen genereert interactie en geeft meerwaarde aan je spel.

Bij L’escola krijg je als leerling de gelegenheid jezelf te presenteren aan een publiek, en dat kan tijdens meerdere concerten per jaar.

Per cursusjaar organiseren wij vijf keer een interne voorspeelmiddag voor kinderen tussen de 5 en 14 jaar, en vijf keer een voorspeelavond voor jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen. Deze interne voorspeelmomenten zijn bedoeld voor de leerlingen onderling, zonder overig publiek.
Daarnaast kunnen er concerten plaats vinden voor publiek, bij diverse evenementen in de stad en daarbuiten.
Ieder cursusjaar wordt afgesloten door een openbare einduitvoering op locatie in Zwolle.

Een belangrijk deel van het optreden is de presentatie (de performance) voor het publiek. Dit aspect krijgt in de lessen ruimschoots de aandacht, alsmede het niet zelden voorkomende verschijnsel van plankenkoorts. Hiermee ontwikkelen de leerlingen zich (van jongs af aan) ook in het zich goed kunnen presenteren voor een publiek.

Het programma van de concerten is altijd weer anders, maar zondermeer met een groot aantal verschillende muzikale stijlen en bezettingen.

Ook zijn er leerlingen van L’escola die bij verschillende gelegenheden op eigen initiatief deelnemen aan concerten. Zij kunnen hierbij altijd rekenen op de coaching die nodig is om dit tot een succes te maken.