Docenten

De docenten bij L’escola zijn Eva Sabaté en Quirijn Snijder. Zij hebben beiden een geheel eigen manier van werken en benadering van de leerlingen. Wat zij daarnaast gemeen hebben is een grote mate van professionaliteit, ware passie voor de muziek, en een sterke betrokkenheid met de leerling.

Eva Sabaté Costa

Eva Sabaté Costa, geboren in Barcelona, als dochter van de Catalaanse gitaarbouwer Juan Antonio Sabaté, voelde zich al op jonge leeftijd aangetrokken tot de wereld van de gitaar. Ze begon haar gitaarstudie op zevenjarige leeftijd en dertien jaar later, in 1987 behaalde ze de hoogste diploma’s “Titulo Superior” aan het Conservatorio del Liceo in Barcelona. Ze vervolgde haar gitaarstudie bij Ramón Barboza, Manuel Gonzàlez en Arnaldur Arnarson, waar ze werkte aan technische perfectie en verdere muzikale ontwikkeling.

In haar zoektocht naar een groter vitaal en muzikaal bereik, leidde haar weg in 1990 naar Nederland. Hier behaalde zij de diploma’s Uitvoerend Musicus aan het conservatorium van Zwolle, bij Hans de Weerd (1992), en Kamermuziek aan het conservatorium van Amsterdam (1997).
Eva Sabaté volgde masterclasses bij belangrijke docenten, waaronder Leo Brouwer, José Tomás, Alvaro Pierri, Eduardo Fernández en David Russell. Haar deelname aan diverse internationale concoursen bezorgde haar prijzen en onderscheidingen. Haar concertpraktijk, als soliste zowel als in de kamermuziek, bracht haar in verscheidene Europese landen.
Samen met haar echtgenoot Quirijn Snijder bracht zij in 2007 de CD Intermedio uit, met Spaanse muziek voor solo gitaar en twee gitaren.

Bij L’escola heeft Eva zich in het bijzonder toegelegd op het onderwijs aan (jonge) kinderen.

Ook in het onderwijs heeft Eva een zeer ruime ervaring. Bij L’escola heeft zij zich in het bijzonder toegelegd op het onderwijs aan (jonge) kinderen. Voor de verschillende lesvormen ontwikkelde zij hiervoor zelf het lesmateriaal. Haar manier van doceren kenmerkt zich door een grote vakbekwaamheid en betrokkenheid tot de leerling.

Naast haar werk bij L’escola heeft Eva een school voor Spaans en Catalaans taalonderwijs in Zwolle, La Caracola, waar ze diverse trainingen en opleidingen verzorgt.

Quirijn Snijder

Quirijn Snijder studeerde in Nederland tussen 1984 en 1992 aan het conservatorium van Zwolle bij Pieter van der Staak, Hans Oosterwal en Hans de Weerd, en volgde in de jaren ’80 en ’90 in en buiten Nederland masterclasses bij belangrijke docenten, waaronder Hubert Käppel, David Russel, José Tomás, Abel Carlevaro, José Luis Rodrigo, Kostas Kotsiolis en Laura Young.
Gedurende de laatste twee jaar van zijn conservatoriumstudie volgde Quirijn tevens een opleiding tot therapeutisch docent in de dispokinese, een bewegingsleer voor musici. Hiermee specialiseerde hij zich in de ergonomische aspecten van het musiceren.

Tussen 1992 en 1995 woonde Quirijn in Spanje, waar hij, na afronding van zijn gitaarstudie in Nederland, zijn opleiding vervolgde bij José Tomás in Alicante. In deze periode was hij in Barcelona en Sant Cugat del Vallés werkzaam als gitaardocent en therapeutisch docent in de dispokinese.  Terug in Nederland richtte hij in 1999, samen met zijn vrouw Eva Sabaté, Gitaarinstituut L’escola op.

In zijn persoonlijke wijze van doceren manifesteert Quirijn naast een grote vakkennis, een sterk inlevingsvermogen, creativiteit en een coachende benadering van de leerling.

Quirijn Snijder geeft leiding aan L’escola, is daarnaast gitarist en gitaarpedagoog, en heeft zich, als therapeutisch docent in de bewegingsleer dispokinese, gespecialiseerd in de ergonomische aspecten van het musiceren.
In zijn persoonlijke wijze van doceren manifesteert Quirijn naast een grote vakkennis, een sterk inlevingsvermogen, creativiteit en een coachende benadering van de leerling.

In de periodes 1999-2004 en 2017-2019 was Quirijn bestuurslid van de Nederlandse afdeling van de EGTA (European Guitar Teachers Association) en was hij tussen 2017 en 2019 voor de EGTA eindredacteur van het vaktijdschrift El Maestro.

Samen met zijn echtgenote Eva Sabaté bracht hij in 2007 Intermedio uit, een CD met Spaanse muziek voor solo gitaar en twee gitaren.

Naast zijn werk bij L’escola is Quirijn werkzaam als gediplomeerd levenscoach binnen zijn praktijk Recercare Coaching.