Zowel qua vorm als inhoudelijk aansluiten op individuele wensen

De volwassen gitarist kan een amateur (‘liefhebber’) zijn die het prettig vindt zich in zijn of haar vrije tijd enkele keren per week bezig te houden met de muziek. Ook zijn er gitaristen die met een grote gedrevenheid dagelijks ruim de tijd maken voor een gedegen gitaarstudie.

Iedere bespeler van de gitaar heeft een eigen motivatie hiervoor, en daarmee zijn of haar eigen doelstellingen. In ons onderwijs aan volwassenen proberen we hier op individuele basis, zowel qua vorm als inhoudelijk goed op aan te sluiten.

Voor sommige volwassenen is de muziek en het bespelen van een instrument een nog onontgonnen gebied. Waar dit zo is kan, door de leerling kennis te laten maken met diverse muzikale stijlen, eerst een brede muzikale basis worden gevormd.
Indien de leerling wel al een duidelijk muzikale voorkeur heeft, is het indien gewenst ook mogelijk om direct hierop te focussen.

Waarom L'escola?

Praktische informatie

De lesvorm
De lessen kunnen individueel worden gevolgd, of in een kleine groep, met twee leerlingen.

Hoe lang
De lessen worden wekelijks gevolgd, of om de week, en hebben een duur van 30, 45 of 60 minuten. Tijdens de schoolvakanties wordt er geen les gegeven.

Wanneer
De lessen worden gegeven van maandag t/m vrijdag, zowel overdag als ’s avonds.

De lessen worden wekelijks gevolg of tweewekelijks, met een voorkeur voor de eerste vorm, met name wanneer het gitaarspel nieuw is voor de leerling. Voor de continuïteit is de wekelijkse lesvorm dan zeker aan te raden.
Leerlingen die reeds (ver) gevorderd zijn, ver moeten reizen van huis naar onze school of om andere redenen hun lesrooster wat flexibeler in willen richten, kunnen dat doen d.m.v. een strippenkaart, waarmee de lessen op afspraak worden gepland. Deze kunnen dan bijvoorbeeld eens in de maand plaats vinden.

Kosten
Het schoolvakantierooster van L’escola is gebaseerd op het rooster van Regio Noord. Het cursusjaar heeft bij L’escola 36 lessen.
Het lesgeld wordt berekend op basis van de kosten van de gekozen lesvorm, en kan per cursusjaar of per kwartaal worden betaald.
Bij L’escola kun je individuele lessen volgen vanaf € 257,- per kwartaal en groepslessen vanaf € 168,- per kwartaal.
Dit is incl. btw, hetgeen geldt voor leerlingen vanaf 21 jaar. Tot 21 jaar wordt geen btw berekend.
Klik hier voor een overzicht van de kosten en de voorwaarden.

Een instrument
Indien je niet beschikt over een eigen gitaar, maar je wilt voordat je een instrument aanschaft eerst uitproberen of het gitaarspelen iets voor jou is, dan kun je bij ons tijdens de introductieperiode de lessen volgen met een prima gitaar van onze school.

Het kan zijn dat je al jaren lang gitaar speelt en op zoek bent naar een goede professionele begeleiding, of je hebt vroeger gespeeld en wilt nu op een prettige en effectieve wijze een doorstart maken. Bij ons kun je het oppakken vanaf waar je bent gebleven; je verder ontwikkelen of, als je bent vast gelopen, leren hoe het ook anders kan. Dus werken aan houding, een goede techniek, de verbinding van je muzikaliteit met de uitvoering op je gitaar. Kortom, op ieder niveau kun je een complete gitarist worden, waarin alles met elkaar meedoet en samenwerkt.

Aanmelden / proefles

Na aanmelding maken we een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking met gratis proefles. Als dit goed bevalt kan er een korte serie introductielessen worden gevolgd. Als dit van beide kanten goed blijkt te bevallen, dan kan de kandidaat als vaste leerling van L’escola worden ingeschreven.

Lees hier alle reviews

Meer L'escola

Vrije Klanken Coaching

Vrije Klanken Coaching is een vorm van individuele coaching die de weg vrij kan maken om volledig vrij te leren musiceren. Het maakt niet uit welk instrument je…

Talentklas

De talentklas biedt een uitstekende voorbereiding tot een vervolgopleiding aan het conservatorium, maar kan tevens gezien worden als een op zichzelf staande, redelijk intensieve muziekstudie.

Jongeren 13-18 jaar

In ons onderwijs aan jongeren, tussen de 13 en 18 jaar trachten we zo goed mogelijk bij jouw muzikale voorkeur aan te sluiten. Door je kennis te laten…

Kinderen 5-12 jaar

Bij L’escola wordt les gegeven aan kinderen vanaf 5 jaar oud. Zij kunnen zowel individueel lessen volgen als in een groep met twee of drie leerlingen. Kinderen kunnen…