Volwassenen

Van beginners tot vergevorderden

De volwassen gitarist kan een amateur (‘liefhebber’) zijn die het prettig vindt zich in zijn of haar vrije tijd enkele keren per week bezig te houden met de muziek. Ook zijn er gitaristen die met een grote gedrevenheid dagelijks ruim de tijd maken voor een gedegen gitaarstudie. Iedere bespeler van de gitaar heeft een eigen motivatie hiervoor, en daarmee zijn of haar eigen doelstellingen. In ons onderwijs aan volwassenen proberen we hier op individuele basis, zowel qua vorm als inhoudelijk goed aan te sluiten.

Voor sommige volwassenen is de muziek en het bespelen van een instrument een nog onontgonnen gebied. Waar dit zo is kan door de leerling kennis te laten maken met diverse muzikale stijlen eerst een brede muzikale basis worden gevormd.
Indien de leerling wel al een duidelijk muzikale voorheeft, is het indien gewenst ook mogelijk om direct hierop te focussen.

Voor volwassenen zijn er twee mogelijke reguliere lesvormen:

  1. individuele lessen
  2. groepslessen (maximaal 4 leerlingen per groep)
Frequentie lessen

De lessen worden wekelijks gevolgd of tweewekelijks, met een voorkeur voor de eerste vorm, met name wanneer het gitaarspel nieuw is voor de leerling. Voor de continuïteit is de wekelijkse lesvorm dan zeker aan te raden.
Leerlingen die reeds (ver) gevorderd zijn, ver moeten reizen van huis naar onze school of om andere redenen hun lesrooster wat flexibeler in willen richten, kunnen dat doen d.m.v. een strippenkaart, waarmee de lessen op afspraak worden gepland. Deze kunnen dan bijvoorbeeld eens in de maand plaats vinden.

De duur van de individuele lessen is naar keuze 30, 45 of 60 minuten.
De duur van de groepslessen en de lessen op afspraak is naar keuze 45 of 60 minuten.

Inschrijven

Activiteiten volwassenen

Einduitvoering op vrijdag 6 juli

Op vrijdag 6 juli aanstaande vindt de Einduitvoering van dit cursusjaar plaats. Onze leerlingen hebben heel hard gestudeerd om een schitterend concert te kunnen geven. Op het podium vinden we vele solisten en enkele ensembles met werken van onder anderen […]

lees verder

Basiscursussen in de winter

Voor kinderen en volwassenen Op woensdag 23 januari start er een nieuwe Toverkasteelcursus voor kinderen van 5, 6, en 7 jaar. Kinderen van 8, 9, of 10 jaar kunnen vanaf 25 januari “met de gitaar op stap”. En volwassenen kunnen […]

lees verder