=== GITAARCONCERT === SABRINA VLASKALIC

Een bijzonder concert van een bijzondere gitariste, in samenwerking met strijkkwartet.

Zaterdag 21 oktober 2017 – 20:00 uur
Doopsgezinde kerk – Wolweverstraat 9, Zwolle
entree: € 15,-  /  tot 16 jaar € 7,50
Kaarten aan de zaal en bij Gitaarinstituut L’escola.

Een van ’s werelds meest veelbelovende gitaristen van onze tijd, Sabrina Vlaskalic (Servië, 1989) begon haar gitaarstudie op 7-jarige leeftijd. Nu, ruim 20 jaar later heeft zij de indrukwekkende reeks van 26 eerste prijzen van gitaarconcoursen op haar naam staan. Haar concertpraktijk brengt haar regelmatig naar concertzalen in Europa, Latijns-Amerika, en Azië, en tevens is zij een veel en graag geziene gast op de vele gitaarfestivals die onze wereld rijk is. Naast haar drukke concertpraktijk is Sabrina als hoofdvak docent verbonden aan het Prins Claus conservatorium van Groningen. Dit voorjaar was zij een van oprichters van de Dutch Guitar Foundation, waarvan zij voorzitter en artistiek directeur is.

Het programma bestaat uit werken van onder anderen Boccherini, Albéniz en Tárrega.
Sabrina speelt in dit concert samen met een strijkkwartet waarmee ze het Sabrina Vlaskalic Kwintet vormt. Het strijkkwartet bestaat uit Anna Csukly (violin), Alexandra Ruisz (violin), Luca Altdorfer (viola), Anne-Elise Thouvenin (cello)

De opbrengsten uit dit concert zijn bestemd voor de dit voorjaar opgerichte Dutch Guitar Foundation, welke als eerste project een Gitaar Festival (The European Guitar Concerto Competition & Festival) organiseert in Groningen, van 29 januari t/m 4 februari 2018. Met het bezoeken van dit concert steunt u dit bijzondere project. Meer informatie hierover vindt u op de website van voordekunst.