Gitaarinstituut L’escola

GITAARONDERWIJS IN OVERIJSSEL EN GELDERLAND

Gitaarinstituut L’escola werd in 1999 opgericht door Quirijn Snijder en Eva Sabaté.
Onze passie voor de muziek en de gitaar leidde tot een gastvrije, dynamische school op het gebied van de klassieke gitaar.
In ons eigen sfeervolle pand in het centrum van Zwolle, maar ook in onze studio in Wapenveld, vinden dagelijks vele leerlingen hun weg naar professioneel gitaaronderwijs.
De lessen worden gegeven aan gemotiveerde gitaristen op alle niveaus, vanaf aanvang tot ver gevorderd. De leeftijd van de leerlingen varieert van 5 tot 85 jaar. De muzikale stijlen die worden onderwezen variëren van alle vormen van klassieke muziek tot diverse vormen van traditionele muziek en lichte muziek.

Veel activiteiten

Bij L’escola vind je een school waar voortdurend diverse activiteiten rondom de gitaar gaande zijn.
De voornaamste daarvan is het reguliere onderwijs: individuele lessen, groepslessen en de combinatie van beiden: combilessen. Maar omdat de gitaar een instrument is dat uitstekend gedijt in ensembleverband, is het mogelijk om naast deze lessen ook les te krijgen als gitaarensemble of samen met andere instrumenten. Leerlingen tussen de 9 en de 17 jaar kunnen deel nemen aan het Jeugd Gitaarensemble. Voor getalenteerde jongeren (met aspiraties om aan een conservatorium te gaan studeren) heeft onze school een Jong Talentklas.

Ensembledagen

Twee maal per jaar vindt er een ensembledag plaats, waarin leerlingen van L’escola, onder begeleiding van de docenten, voor de gelegenheid gestudeerde werken met elkaar samen spelen. Deze ensembledagen zijn met name voor de leerlingen die individuele lessen volgen een leerzame en leuke aanvulling op hun solistische opleiding.

Cursussen en workshops

Ook worden er, ter verbreding en verdieping, regelmatig cursussen gegeven op het gebied van onder andere de muziektheorie, de gitaar als begeleidingsinstrument, improvisatie, ergonomie voor musici, performance (podiumpresentatie), etc..

Concerten en voorspeelavonden

Het resultaat van de lessen en het studeren laten onze leerlingen horen tijdens de concerten die zij meerdere malen per jaar geven. Er zijn een aantal interne voorspeelavonden/middagen bij ons op school, en als afsluiting van het cursusjaar een groot leerlingenconcert op locatie in Zwolle. L’escola participeert ook bij diverse concertprojecten die in de stad plaats vinden, en vele leerlingen zijn daarnaast ook zelfstandig actief in het optreden bij diverse gelegenheden.

Extra coaching

Extra aandacht en ondersteuning geeft L’escola in de vorm van buitenschoolse begeleiding. Leerlingen die aan concoursen willen deelnemen, op het podium gaan zitten bij een talentenjacht of ergens gaan optreden, kunnen rekenen op alle extra coaching die ze daarbij nodig hebben.

De aanvang

Maar voor het zover is zal er een begin moeten worden gemaakt. Dat kan middels de reguliere lessen (individueel, in een groep, of de combinatie van beide), maar ook kan dat middels het volgen van een oriënterende basiscursus. Er zijn basiscursussen voor kinderen van 5 t/m 12 jaar, en voor volwassenen.

Bekijk ons lesaanbod