Kinderen 5-12 jaar

Individuele lessen, groepslessen of combilessen

Kinderen zijn van nature creatief en belangstellend. Ieder kind is dat op zijn of haar eigen wijze, de een heel uitbundig en spontaan, de ander voorzichtig, aftastend.
Voor ons ligt de uitdaging hierin, om bij ieder kind die persoonlijke, eigen vorm van creativiteit te ontlokken en via de muziek, op de gitaar, tot ontwikkeling te laten komen.
Zo ontstaat een vorm van onderwijs waarin er niet alleen van buiten af, vanuit instructie, stof wordt aangeboden, maar veeleer een vorm die de leerling motiveert om zelf te ontdekken, en zo van binnenuit te groeien.
Wij werken hierin met bestaande en de kinderen bekende muziek, maar ook met muziek die de kinderen nog niet kennen. Diverse stijlen klassieke en traditionele muziek vormen hierin een brede muzikale basis.

Voor kinderen vanaf de leeftijd vanaf vijf jaar zijn er drie mogelijke reguliere lesvormen:

  1. individuele lessen
  2. groepslessen (maximaal 4 leerlingen per groep)
  3. de combinatie van deze beide, de combilessen *

De lessen worden wekelijks gevolgd of tweewekelijks, met een voorkeur voor de eerste vorm, met name wanneer het gitaarspel nieuw is voor de leerling. Voor de continuïteit is de wekelijkse lesvorm dan zeker aan te raden.

De duur van de individuele lessen is naar keuze 30, 45 of 60 minuten.
De duur van de groepslessen is naar keuze 45 of 60 minuten.

Inschrijven

* De combilessen

In deze vorm, bedoeld voor twee kinderen samen, in de eerste fase van de opleiding (tot het derde lesjaar), combineren we de positieve aspecten van de individuele lessen met groeplessen. Het is de combinatie van 30 of 45 minuten groepsles en individuele les van gelijke duur voor 2 leerlingen, waarin zij twee keer samen les hebben en vervolgens ieder een keer individueel (A+B – A+B – A – B).
De individuele les maakt de persoonlijke begeleiding mogelijk terwijl de interactie tussen de kinderen van dezelfde leeftijd niet wordt gemist. Het tempo van het leertraject is moderato maar stevig en degelijk, waarbij de dynamiek van ieder afzonderlijk kind een sterk bepalende factor is.

De twee vormen:

  1. Per 4 weken 2 x 30 minuten groepsles plus 1 x 30 minuten individueel (A+B – A+B – A – B).
  2. Per 4 weken 2 x 45 minuten groepsles plus 1 x 45 minuten individueel (A+B – A+B – A – B).

Naast de aantrekkelijke prijs staat het voordeel van individueel onderwijs in combinatie met het groepsonderwijs.

Inschrijven

Basiscursussen

In plaats van te starten met de reguliere lessen, kan ter kennismaking ook eerst een Basiscursus worden gevolgd. Dit is een serie lessen waarin de kinderen in groepsverband hun eerste stappen zetten in de muziek en de wereld van de gitaar.
Voor de jongste kinderen, van 5 t/m 7 jaar, is er Het Toverkasteel, op de woensdagmiddag.
Ook op woensdagmiddag is er de cursus De gitaar op stap, voor kinderen van 8 t/m 10 jaar.

Meer informatie

Jong Talentklas

Ben je tien jaar of ouder en is gebleken dat je beschikt over een bovengemiddeld talent, dan kun je in de Jong Talentklas een toegepast programma gaan volgen. Hiermee leg je de basis voor op een mogelijke toekomstige opleiding aan een conservatorium. Het programma van de Jong Talentklas bestaat uit je wekelijkse gitaarlessen, aangevuld met lessen stemvorming/solfège, theorie en muziek & cultuurgeschiedenis.

Meer informatie

Activiteiten jeugd

Einduitvoering op vrijdag 6 juli

Op vrijdag 6 juli aanstaande vindt de Einduitvoering van dit cursusjaar plaats. Onze leerlingen hebben heel hard gestudeerd om een schitterend concert te kunnen geven. Op het podium vinden we vele solisten en enkele ensembles met werken van onder anderen […]

lees verder

Basiscursussen in de winter

Voor kinderen en volwassenen Op woensdag 23 januari start er een nieuwe Toverkasteelcursus voor kinderen van 5, 6, en 7 jaar. Kinderen van 8, 9, of 10 jaar kunnen vanaf 25 januari “met de gitaar op stap”. En volwassenen kunnen […]

lees verder