Jongeren

Individuele lessen of groepslessen

Jongeren, vanaf 13 jaar hebben vaak al een duidelijke muzikale voorkeur. Soms is dit een brede muzikale belangstelling, soms wat specifieker, een voorkeur voor bepaalde stijl. Dat kan klassieke muziek zijn, maar ook een bepaalde vorm van popmuziek, jazz, blues of traditionele muziek. In ons onderwijs aan jongeren, tussen de 13 en 18 jaar trachten we hier zo goed mogelijk bij aan te sluiten.
Door de leerling kennis te laten maken met diverse muzikale stijlen kan een brede muzikale basis worden gevormd. Ook is het mogelijk om direct te focussen op die muziek waar de leerling een duidelijke voorkeur voor heeft.

Voor jongeren, vanaf dertien jaar zijn er twee mogelijke reguliere lesvormen:

  1. individuele lessen
  2. groepslessen (maximaal 4 leerlingen per groep)

De lessen worden wekelijks gevolg of tweewekelijks, met een voorkeur voor de eerste vorm, met name wanneer het gitaarspel nieuw is voor de leerling. Voor de continuïteit is de wekelijkse lesvorm dan zeker aan te raden.
Leerlingen die reeds (ver) gevorderd zijn, ver moeten reizen van huis naar onze school of om andere redenen hun lesrooster wat flexibeler in willen richten, kunnen dat doen d.m.v. een strippenkaart, waarmee de lessen op afspraak worden gepland. Deze kunnen dan bijvoorbeeld eens in de maand plaats vinden.

De duur van de individuele lessen is naar keuze 30, 45 of 60 minuten.
De duur van de groepslessen en de lessen op afspraak is naar keuze 45 of 60 minuten.

Inschrijven

Conservatorium

Beschik je over een bovengemiddeld talent en zie je het voor je dat je van de muziek je vak kunt gaan maken, dan kun je in de Jong Talentklas een toegepast programma gaan volgen, waarmee je jezelf voorbereidt op een opleiding aan een conservatorium.
Dit programma bestaat uit je wekelijkse gitaarlessen, aangevuld met lessen stemvorming/solfège, theorie en muziek & cultuurgeschiedenis. Met dit programma wordt een toelating aan het conservatorium optimaal voorbereidt en start je deze opleiding met een ijzersterke ondergrond.

Meer informatie

Activiteiten L'Escola

Einduitvoering op vrijdag 6 juli

Op vrijdag 6 juli aanstaande vindt de Einduitvoering van dit cursusjaar plaats. Onze leerlingen hebben heel hard gestudeerd om een schitterend concert te kunnen geven. Op het podium vinden we vele solisten en enkele ensembles met werken van onder anderen […]

lees verder

Basiscursussen in de winter

Voor kinderen en volwassenen Op woensdag 23 januari start er een nieuwe Toverkasteelcursus voor kinderen van 5, 6, en 7 jaar. Kinderen van 8, 9, of 10 jaar kunnen vanaf 25 januari “met de gitaar op stap”. En volwassenen kunnen […]

lees verder