Concerten

Musiceren. Je kunt het doen in de beslotenheid van de plek waar je altijd speelt. Wellicht zijn er huisgenoten die eens komen luisteren of speel je iets voor een belangstellende vriend of vriendin. Maar doorgaans ben jij zelf je eigen publiek. Of… je kiest ervoor om jezelf ook buitenshuis te laten horen. Dat kun je doen door met anderen te gaan samen spelen, of door jouw muzikale boodschap vanaf een concertpodium te delen met een publiek. Dan wordt het musiceren iets dat je niet alleen voor jezelf doet.

Jezelf laten horen aan anderen genereert interactie en geeft meerwaarde aan je spel

L’escola geeft haar leerlingen de gelegenheid zich te presenteren aan een publiek, in de vorm van een aantal concerten per jaar.
Ieder cursusjaar wordt afgesloten door een groot leerlingenconcert, in juni of juli.
Daarnaast vinden er meerdere kleinere concerten plaats, voor publiek bij diverse evenementen in de stad en daarbuiten, maar ook op school, in besloten kring, voor leerlingen onderling. Dit zijn de interne voorspeelmiddagen /-avonden.
De data van deze interne voorspeelmiddagen en -avonden in cursusjaar 2017-2018 zijn:

Kinderen 5-12 jaar / zaterdagmiddag 13:30 – 14:30 uur
data: 14 oktober / 16 december / 10 februari / 14 april / 16 juni.

Jongeren vanaf 13 jaar en volwassenen / vrijdagavond 20:00 – 22:00 uur
data: 13 oktober / 15 december / 9 februari 16 februari / 13 april / 15 juni.

Een belangrijk deel van het optreden is de presentatie (de performance) voor het publiek. Dit aspect krijgt in de lessen ruimschoots de aandacht, alsmede het niet zelden voorkomende verschijnsel van plankenkoorts. Hiermee ontwikkelen de leerlingen zich (van jongs af aan) ook in het zich goed kunnen presenteren voor een publiek.

Het programma van de concerten is altijd weer anders, maar zonder meer met een groot aantal verschillende muzikale stijlen en bezettingen.

Ook zijn er leerlingen van L’escola die bij verschillende gelegenheden op eigen initiatief deelnemen aan concerten. Zij krijgen hierbij altijd de coaching die nodig is om dit tot een succes te maken.

Bekijk de agenda